StoryEditor

Zlatko Dalić: Opet sam dobio ponudu, ali ne želim nikuda

Piše D  /  09.12.2018., 10:12h

Novcem se možda ipak ne može kupiti sve!

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Sportske novosti kazao je kako je zaprimio novu, jaku ponudu iz inozemstva, ali ju je hladno odbio.

- Ovih dana došla je još jedna ponuda, friška, aktualna i bogatija nego ona iz Kine o kojoj se pisalo. Stalno me netko zove i ponekad se zapitam imam li pravo biti takav prema svojoj obitelji, da odbijam sve te ugovore koje mi nude, jer nogomet je prolazan, danas jesi, sutra nisi. Tko zna hoće li ubuduće biti takvih prilika.

Jak je zov novca, ali Dalić je na zemlji.

- Kazao sam sâm sebi: “Bit će još boljih.” I nadam se da hoće, ali nekad se baš zapitam imam li pravo biti neodgovoran prema sebi i obitelji pa sve to odbaciti. Kad dođe šansa, treba je iskoristiti. Zasad je to tako kod mene, dokle će biti ne znam. Pratim svoj osjećaj, ugovor mi ništa ne znači. Ugovor imam, ali uopće me ne zanima, niti me veže. Ovog časa veže me samo moj feeling, čim osjetim da to više nije to, pokupit ću se. Nisam taj koji će izbornik biti stotinu godinu, koji brani svoj resor. Razmišljam imam li pravo sve to odbijati, zanemariti. Sad je takva situacije, ali vidjet ćemo - rekao je Dalić za SN.

Navijače hrvatske reprezentacije zanima kada su iduće utakmice, one prijateljske.

- Odmah u Dublinu, nakon ždrijeba, došao mi je Oliver Bierhoff i ponudio utakmicu. Nijemci su sami prišli nama i nakon ne znam koliko godina kazali da žele s Hrvatskom prijateljski susret. Nažalost, nije se poklopilo. Kad su oni slobodni, mi igramo kvalifikacije. Isto tako javila se Ukrajina, ali ni s njima nemamo iste slobodne termine. To vrijedi i za Dansku. Veseli da su Nijemci došli k nama, konkretno Oliver Bierhoff. Nisam tada o tome htio govoriti nikome, čekao sam. Međutim, vidjelo se da od toga neće biti ništa. Razmijenili smo broj telefona, ali to je ponos, da jedna Njemačka pristupi Hrvatskoj i traži prijateljsku utakmicu - rekao je Dalić i dodao da je ono što je Hrvatska igrala u 2018. teško ponovljivo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:47