StoryEditor

Zlatko Dalić odlučio hoće li nastaviti voditi Hrvatsku!

Piše D  /  09.07.2020., 12:07h

Odgoda Eura 2020. za ljeto 2021. godine poremetila je ‘mali milijun‘ nogometnih kalendara i ugovora, ali Hrvatska je mirna: Davor Šuker i Zlatko Dalić sjeli su, dogovorili nastavak suradnje i dali si ruku, izbornik ostaje do kraja 2022. godine tj. do kraja Mundijala koji će se u Kataru igrati u studenome i prosincu te godine.

Izvršni odbor HNS-a je tijelo koje treba potvrditi dogovor predsjednika Saveza sa izbornikom pa se onda može i formalno staviti potpise na novi ugovor, a sve bi trebalo biti riješeno u narednih cca. deset dana. Finalist Svjetskog prvenstva 2018. vodit će Vatrene do kraja Svjetskog prvenstva 2022.!

Dvojbi zapravo nije ni bilo. Dalić je sto puta dokazao da mu je Hrvatska ispred bilo kojeg kluba na kugli zemaljskoj, a HNS nema ama baš nikakvog razloga da traži nekog drugog šefa ove blistave generacije Vatrenih koju Dalić uspješno i podmlađuje te obavlja i ne toliko tihu smjenu generacija bez ikakvih posljedica po rezultate.

Nova sezona za Vatrene počinje 5. rujna gostovanje u Ligi nacija kod Ronaldovog Portugala, a onda se tri dana kasnije igra s ‘dužnicima‘ i svjetskim prvacima Francuzima (u skupini je još i Švedska).

Dalić bi na klupi Hrvatske trebao zarađivati oko 1.5 milijun eura godišnje što znači da mu plaća ostaje nepromijenjena unatoč padu zarade zbog pandemije korona virusa, a nacija očekuje da sa reprezentacijom na Euru 2021. po prvi put ode dalje o četvrtfinala, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:39