StoryEditor

Zlatko Dalić odlazi iz reprezentacije, okršaj protiv Slovaka oproštaj?

Piše D  /  21.10.2019., 09:10h

U iščekivanju posljednje i ključne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2020. protiv Slovačke na Rujevici 16. studenog Zlatko Dalić (52) se, osim brigama oko sastavljanja stoperskog para i promjena u kadru, mora baviti i - klupskim ponudama

I to ne bilo kakvim. Jedan od najuspješnijih saudijskih klubova Al Ittihad započeo je pregovore s izbornikom "vatrenih", tvrdi jedan od najčitanijih tamošnjih listova Okaz.

akon otkaza Španjolcu Joséu Luisu Sierri (50) zbog niza slabih rezultata (dvije pobjede u devet utakmica) uprava kluba iz Džede okrenula se još jednom nekadašnjem izborniku Hrvatske nakon Tomislava Ivića (2003.-2004.) i Slavena Bilića (2018.-2019.).

Dalić poznaje saudijski nogomet, trenirao je Al Faisaly i Al Hilal prije nego što je, preko Al Aina, stigao do klupe hrvatske reprezentacije nakon otkaza Anti Čačiću 2017. i odveo je do srebra na Svjetskom prvenstvu.

Imao je i nakon toga unosne ponude na stolu, uzimao je time-out pa odlučio ostati govoreći kako mu nije bitan novac, a sad se opet nalazi pred izazovom.

Paradoksalno bi bilo da mu utakmica protiv Slovačke bude posljednja u reprezentaciji uzimajući u obzir činjenicu da smo jako blizu plasmana na Euro 2020. gdje Zlatko želi ponoviti uspjeh iz Rusije, ali očito će se u HNS-u opet morati češkati po glavi i ponuditi mu novi, bolji ugovor kako bi zadržali mirnoću u kampu reprezentacije, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:44