StoryEditor

Zlatko Dalić na zanimljiv način opisao prvu pobjedu Dinama u novoj sezoni Lige prvaka

Piše D  /  20.09.2019., 08:09h

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić simultano je preksinoć pratio petoricu svojih izabranika: Ivana Perišića u dresu Bayerna, Mateja Mitrovića u Club Bruggeu, te dinamovce Dominika Livakovića, Mislava Oršića i Brunu Petkovića u antologijskoj utakmici u Zagrebu.

I Dalić posebno naglašava sjajnu Dinamovu igru protiv Atalante i neskriveno se divi Bjeličinu radu. Najviša ocjena za plave s najvišega mjesta, prenosi Večernji.hr.

– Čestitke Dinamu, igračima, treneru, bila je to u nekoliko posljednjih godina najbolja igra Dinama, pogotovo u prvom poluvremenu – kaže Dalić i nastavlja: – Nešto sjajno u taktičkom smislu, u kojemu je Dinamo iznenadio Atalantu, postavio se kao dominantna momčad.

Bili su plavi sigurni i u obrani, jer kad je Atalanta nešto i stvorila, Livaković je obranio. Bila je to prezentacija na vrhunskoj razini koja Dinamu garantira da se s Manchester Cityjem može boriti čak i za prvo mjesto. Dugo nisam vidio da je Dinamo tako dominirao u europskoj utakmici.

I prije početka grupne faze Lige prvaka nedavno ste najavili da je Dinamo kandidat za prolaz.

– Ako tako nastavi, pogotovo onako kako je igrao u prvom poluvremenu, Dinamo sigurno može biti drugi u skupini. Pa Dinamo ima kvalitetu za to. Pogledajte, Dinamo je izvan prvih 11 imao Hajrovića, Gojaka, Ivanušeca i Majera, a to su sve vrhunski igrači! Ima širok izbor igrača, kvalitetu, moć, taktiku, samopouzdanje, i takav sigurno može biti drugi u skupini – ističe Dalić. Mislav Oršić je iskoračio i bio junak utakmice.

Možda ga je stimulirao i nedavni debi za reprezentaciju u Bakuu? – Oršić nije iznenađenje, on konstantno dobro igra. Ovaj put nije bio klasično lijevo krilo nego je djelovao iza Petkovića, kao Vlašić u utakmici protiv Slovačke, ulazio je u prostor koji mu je stvarao Petković. Ondje se sjajno snašao, vrhunski je reagirao pri sva tri pogotka – nastavlja Dalić.

Bjelica često u kontekstu reprezentacije spominje i Dinu Perića. Kako doživljavate taj suptilni “poguranac” iz Maksimira?

– U reprezentaciji ja odlučujem koga ću zvati. Bilo bi zaista pogrešno i nepošteno kada bi se izdvajali pojedinci nakon takve Dinamove izvedbe. Ovdje se ne govori o reprezentaciji, nego o Dinamu i Ligi prvaka, o tome što su plavi napravili u utakmici s Atalantom. Pa je li vam Perić zanimljiv kao potencijalni kandidat za reprezentaciju? – Kada mi bude trebao, ja ću ga zvati. Ne samo Perića, nego i svakoga drugog igrača – uzvratio je Dalić.

Dinamo je u subotu gost vašega Varaždina? Što domaćin može očekivati od te utakmice?

– Dinamo ima dvije momčadi koje bi bile prvaci Hrvatske. Valjda mu možemo pružiti dostojan otpor. Za Varaždin je važno da se ondje ponovno igra prvoligaški nogomet, bit će pun stadion, za nas je to praznik nogometa – naglasio je Dalić.

Izbornik će u ponedjeljak objaviti popis reprezentativaca za nadolazeće kvalifikacijske utakmice s Mađarskom (10. listopada) i Walesom (13. listopada), u kojima se očekuje potvrda plasmana na Europsko prvenstvo.

Taj dan bit će napokon razriješen i slučaj dokapetana, odnosno je li Ivan Rakitić i dalje na raspolaganju reprezentaciji. Dalić se o toj temi ne izjašnjava. – Popis je u ponedjeljak, pa ćete sve vidjeti – zaključio je zagonetno izbornik, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:48