StoryEditor

Zlatka Dalića muče stoperi, ali i minutaža Rakitića i Rebića...

Piše D  /  11.11.2019., 09:11h

Danas u 11 sati počinje akcija Slovačka. Viceprvaci svijeta okupljaju se u Zagrebu, u ponedjeljak popodne odradit će trening, navečer biti na humanitarnoj večeri Vatreno srce, a u utorak ujutro će put Opatije, odnosno Rijeke, gdje u subotu od 20.45 igraju protiv Slovaka.

Hrvatskoj je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine dovoljan i bod, Slovačku smo prije dva mjeseca u Trnavi pobijedili 4-0. Bila je to demonstracija hrvatske moći i sile, sjajna i briljantna utakmica u kojoj su “pomeli” Slovake. Hrvatska je prema kladionicama veliki favorit i u subotu. Koeficijent na pobjedu “kockastih” je 1,55, na remi je 4, a na Slovake čak 6,80.

Dakle, unatoč svim problemima koje izbornik Zlatko Dalić ima, Hrvatska je svejedno izraziti favorit. U ovoj utakmici neće biti naša dva standardna stopera. Domagoj Vida i Dejan Lovren imaju žute kartone. Zaigrat će novi stoperski par i pred Dalićem je odluka.

U reprezentaciju je vratio Duju Ćaleta-Cara, a od igrača koji mogu igrati stopera tu su još Dino Perić, Matej Mitrović, Mile Škorić i Tin Jedvaj. Ako Karlo Bartolec bude desni bočni, onda bi jedan stoper bio Tin Jedvaj, ali ipak možemo očekivati da će Jedvaj na desni bok.

Jedan bi sigurni stoper trebao biti srebrni iz Rusije Duje Ćaleta-Car, a poziciji drugog je u ovom trenutku vjerojatno najbliži dinamovac Dino Perić. On je sjajnim igrama ove sezone dogurao do dresa reprezentacije, u dobroj je formi i realno je u prednosti ispred Mitrovića i Škorića. Problema Dalić ima u veznom redu i u napadu. Ivan Rakitić nije dobio niti minute u pobjedi Barcelone nad Celtom. Pitanje je hoće li Raketa biti u prvih 11 protiv Slovaka. Nikola Vlašić igra standardno i u boljoj je formi. Minutaža je problem i Anti Rebiću u Milanu.

Na krilo bi umjesto njega mogao Josip Brekalo, a u vrhu napada bit će Bruno Petković. Podsjetimo, Andrej Kramarić ponovno ima problema s koljenom i propustit će utakmice protiv Slovačke i Gruzije. Doći će Krama na okupljanje reprezentacije, ali samo kao podrška suigračima. Za reprezentaciju neće igrati do proljeća, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:07