StoryEditor

Zlatar iz Sarajeva uhićen na ulazu u Hrvatsku

Piše D  /  02.04.2019., 12:04h

Jusuf je, kako piše Slobodna Dalmacija, zlatar iz Sarajeva, a nalog za njegovo uhićenje je u ožujku ove godine raspisala Nizozemska zbog kaznenih prijava podnesenih zbog počinjenog oružanog razbojništva i oružane pljačke u pokušaju.

"Navedena su kaznena djela počinjena prošle godine: u listopadu je Jusuf u nizozemskog gradu Heerlenu (nedaleko Maastrichta) razbio vrtna staklena vrata jedne obiteljske kuće te došao do ključa a potom i ušao u tu kuću. Odala ga je kap krvi na staklu, a nakon DNA analize tog traga utvrđeno je kako je počinitelj provalne krađe upravo sarajevski zlatar. U studenom prošle godine u gradu Eindhovenu je pokušao provaliti u drugu obiteljsku kuću, ali je odustao kada je zaključio da ga je tom prilikom netko vidio", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku i sudac istrage Pero Miloglav.

Nakon operativne kriminalističke obrade uhićeni je doveden u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda gdje mu je sudac istrage odredio ekstradicijski pritvor do izručenja. Uhićeni je suglasan s izručenjem te se očekujke da će do ekstradicije doći uz tzv. ubrzani postupak.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:27