StoryEditor

Zlatan se vratio u svom stilu: Ja sam švedski kralj

Piše D  /  26.03.2021., 02:03h

Obećao sam izborniku da ću biti presudan faktor, rekao je Zlatan Ibrahimović dan prije nego je opet zaigrao za švedsku reprezentaciju nakon pet godina od zadnje utakmice. U 40. godini.

Nije možda bio najpresudniji faktor u pobjedi nad Gruzijom 1-0, ali i asistencija Viktoru Claessonu je poput toga u njegovom povratku u žuti dres. Koji mu se činio kao da ga je obukao prvi put.

Osjećao sam se kao da debitiram za Švedsku, bilo je jako dobro. Bio sam pun adrenalina u ovoj utakmici - kazao je nakon utakmice.

Naravno da Zlatan nije mogao ostati na tek jednoj posve običnoj izjavi, pa je na Instagramu kasnije napisao: "Carl XVII Guztaf".

U prijevodu, da će biti novi švedski kralj nakon onog pravog i aktualnog Karla Gustav XVI. Ili već jest uz njega, kako god...

Zlatan je svakako najbolji strijelac Švedske sa 62 gola u 117 utakmica. Debitirao je 2001. godine, nastupao je na četiri Eura i dva SP-a, a s obzirom da se vratio u reprezentaciju nakon pet godina, za vjerovati je da će ga Andersson voditi i na Europsko prvenstvo ove godine na kojem će Šveđani igrati u skupini sa Španjolskom, Poljskom i Slovačkom. 

 Ako sam ovdje, to nije zato što se zovem Zlatan Ibrahimović, već zato što zaslužujem biti ovdje - rekao je Zlatan.

Sve što sam prije radio, ne znači ništa. Osjećam se dobro, želim biti uključen i osjećam da još uvijek mogu dati doprinos reprezentaciji. Ja sam samo dio slagalice, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:29