Zlatan Begić burno reagirao na pitanje o sankcijama Asimu Sarajliću: Nećemo napustiti koaliciju sa SDASCREENSHOT - Twitter
StoryEditor
Izaslanik DF-a

Zlatan Begić burno reagirao na pitanje o sankcijama Asimu Sarajliću: Nećemo napustiti koaliciju sa SDA

Piše desk  /  12.04.2022., 12:57h
U obrazloženju američkih sankcija navodi se da je Sarajlić ozloglašeni subjekt “afere Asim”, političke korupcijske afere u kojoj je uhvaćen kako obećava posao supruzi stranačkog delegata u zamjenu za traženo glasanje za Fikreta Prevljaka.

Zlatan Begić, izaslanik Demokratske fronte (DF) Željka Komšića u Parlamentu BiH, danas je burno reagirao na pitanje novinara "Avaza", hoće li DF biti principijelan odnosno hoće li napustiti koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA) nakon što su uvedene američke sankcije Asimu Sarajliću, bivšem visokom dužnosniku ove stranke i državnom poslaniku.

- To nije tema ove konferencije. Ali nećemo napustiti koaliciju sa SDA - burno je odgovorio Begić. 

Podsjetimo, u obrazloženju američkih sankcija navodi se da je Sarajlić ozloglašeni subjekt “afere Asim”, političke korupcijske afere u kojoj je uhvaćen kako obećava posao supruzi stranačkog delegata u zamjenu za traženo glasanje za Fikreta Prevljaka za čelnika sarajevske kantonalne organizacije SDA. 

Osim toga, Sarajlić je optužen za dodatna krivična djela, uključujući zloupotrebu položaja i ovlasti i trgovinu utjecajem. Sarajlić je osumnjičen da je zloupotrijebio svoj položaj u odnosu na BH Telecom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:51