StoryEditor

Žižović: Svjestan sam očekivanja i uvjeren da neću razočarati

Piše D  /  12.11.2019., 02:11h

"Došao sam ovdje raditi, da napravim rezultat, to je jedino važno u svemu ovome. Drago mi je da se vraćam u ‘moj klub‘ u kojemu sam proveo najbolje igračke dane u svojoj karijeri, bez obzira na sve ostalo što sam nekada radio.

Međutim, to su dva različita posla. Svjestan sam da je to nespojivo, iako sam uvijek toplo dočekan u Mostaru. Naravno da me najljepše uspomene vežu za ovaj grad. Sada dolazim u potpuno novoj ulozi, velika su očekivanja što je normalno s obzirom da je Zrinjski najuspješniji nogometni klub u Bosni I Hercegovini.

Znam gdje dolazim, da sam imao bilo kakvu sumnju ne bih se prihvatio ovoga posla. Uvjeren sam u svoj rad, u jedan kvalitetan, iskren, pošten rad sa svim strukturama u klubu. Nadam se da ću sa svojim stručnim stožerom doprinjeti da Zrinjski igra kvalitetno i da plod takve igre budu dobri rezultati. To je osnovni cilj i na to se svi trebamo bazirati. Prvi dojmovi su lijepi, očekuje nas posao, a tu nema emocija", kazao je na službenom predstavljanju novi trener Zrinjskog Mladen Žižović. 

38-godišnji trener, koji je najveći dio igračke karijere proveo u Zrinjskom za koji je upisao 170 službenih nastupa, posljednje dvije i pol godine vodio je FK Radnik Bijeljina.

"Vrijeme će pokazati jesam li bio spreman za izazov ili ne. Siguran sam da neću razočarati. Svjestan sam očekivanja i situacije u klubu. Prihvatio sam ovu ulogu s velikom odgovornošću i željom da svi mi zajedno idemo prema jednom cilju, da ostvarimo klupske zadatke koji su pred nas postavljeni. Uvjeren sam da ćemo jednom novom svlačionicom doći do velikih stvari", poručio je Žižović. 

On je klub iz Bijeljine napustio u subotu nakon što je u prvenstvenom susretu remizirao sa Sarajevom. 

"Teška odluka za mene. Rijetko se događa da jedan trener iz Premijer lige dođe u drugi klub Premijer lige. Zahvaljujem na razumijevanju ljudima u Radniku, imali smo jedan gospodski dogovor s predsjednikom kluba koji mi nije pravio apsolutno nikakve probleme. Došli smo do dogovora da je vrijeme za novi iskorak u mojoj karijeri i da prihvatim ovu ponudu koju sam dobio neposredno pred utakmicu sa Sarajevom. Prethodno razdoblje u Bijeljini bih okarakterizirao kao jedno od najuspješnijih. Dva puta smo igrali Europu, osvojili tri Kupa, bili dva puta peti u Premijer ligi što je najbolji rezultat u povijesti kluba. Ovo je nova stranica, novi izazov, želim se zahvaliti svima u bivšem klubu. Najviše igračima Radnika koji su pružali svoj maksimum, prihvatili moje ideje i nikada nisu sumnjali u mene. Oni i klupska Uprava imaju najveće zasluge za svoje moje rezultate. Od danas nema više povratka, želim okrenuti novu stranicu, krenuti od nule, te se ponovno dokazati u Zrinjskom. Želim se zahvaliti momcima koji su sjajno odradili utakmicu protiv Tuzla Citya, pokazali veliku kvalitetu, odgovornost i znanje. Sada ćemo zajedničkim snagama pokušati ponoviti to i u sljedećoj utakmici", istaknuo je Žižović. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:50