Article_Top_970x250

Zgrada u Novom Travniku pod blokadom zbog zaraženog muškarca, obustavljen rad BNT-a

samoizolacija

Zgrada u Novom Travniku pod blokadom zbog zaraženog muškarca, obustavljen rad BNT-a

ožu 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Stožer civilne zaštite Srednjobosanske županije, uz podršku policije, danas je u potpunu blokadu stavio zgradu i njene stanare u Novom Travniku.

Prema naredbi Stožera civilne zaštite SBŽ, zgrada u ulici Trg zlatnih ljiljana bb u Novom Travniku stavljena je pod blokadu, a kako Klix.ba piše, razlog je što u toj zgradi živi muškarac koji je pozitivan na koronavirus.

Svim stanarima se zabranjuje izlazak iz zgrade te ulazak bilo kome u istu, a svi stanari od danas su u samoizolaciji.

Ministar zdravstva i socijalne politike SBŽ Anto Matić kazao je za Fenu da je zaražena osoba iz BNT - Tvornice strojeva i hidraulike d.d. Novi Travnik, čiji je rad obustavljen.

"To je osoba koja je bila na zabavi u firmi 'Igman'. Ona je u samoizolaciji i nema nikakve simptome. Testirali smo je preventivno, jer je bila na zabavi u Konjicu i trenutno istražujemo njene kontakte. Poslan nam je popis radnika i svima je naložena samoizolacija, a firmi naređena obustava rada. Zgrada je stavljena pod izolaciju i policija to prati", kazao je Matić.

U funkciji je i broj Doma zdravlja 030 792 500 te se svi stanari zgrade mole da, ako primijete simptome koronavirusa, pozovu ovaj broj, a na raspolaganju za svakodnevne potrebe bit će im na usluzi volonteri.

Dnevnik.ba