StoryEditor
stravično iskustvo

Ženu u Teksasu napao bizon, objavila je snimku napada: ‘‘Bila sam preblizu‘‘

Piše desk  /  19.10.2022., 15:05h

"Bila sam preblizu. Prošla sam pored njih", napisala je Clark ispod snimke.

Žena iz Teksasa koja je snimila incident u kojem je probada bizon poslala je upozorenje ostalim planinarima.

Rebecca Clark je planinarila u parku Caprock Canyons u Teksasu, gdje obitavaju bizoni. Pritom je naišla na skupinu tih životinja kako pase nekoliko metara od staze. Snimila je cijeli događaj i video objavila na TikToku. 

Na snimci se vidi kako pokušava oprezno proći pored bizona. Na početku se činilo da nije u opasnosti, ali onda se jedan od njih okrenuo, spustio glavu i pojurio prema njoj, piše The Guardian, prenosi Index.

"O sranje! O, moj Bože! O, moj Bože, o Bože!" čuje se kako Clark viče na snimci koja je objavljena 12. listopada.

"Bila sam preblizu. Prošla sam pored njih"

Clark je u sljedećem videu ispričala da ju je bizon izbo i bacio u obližnji grm. Nije mogla nazvati hitnu pomoć zbog lošeg signala pa je poslala SMS-ove obitelji i prijateljima, koji su onda upozorili hitne službe.

Bolničari su je helikopterom prevezli u bolnicu u Wichita Fallsu u Teksasu, gdje su je liječili zbog više ozljeda, uključujući rupu na leđima.

Clark je objasnila da je objavila video o svom iskustvu kako bi upozorila druge planinare na moguću opasnost i prikupila dodatnu financijsku pomoć za pokrivanje medicinskih troškova.

"Bila sam preblizu. Prošla sam pored njih", napisala je Clark ispod snimke.

Vlasti upozoravaju planinare i posjetitelje parkova da se drže na najmanje 50 metara udaljenosti od bizona. Dodaju da su podignuti rep, spuštena glava i grebanje po tlu pokazatelji da je životinja uznemirena i da se treba udaljiti od nje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:28