Article_Top_970x250

Zenička policija nije deblokirala Autobusnu stanicu po zahtjevu gradonačelnika

i dalje u blokadi

Zenička policija nije deblokirala Autobusnu stanicu po zahtjevu gradonačelnika

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Zenička policija nije postupila po zahtjevu gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je jučer poslijepodne poslao dopis i zatražio da policija danas u 8 sati deblokira Autobusnu stanicu u tom gradu.

Radnici JKP "Zenicatrans-prijevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. prosinca prošle godine tu stranicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.

-U svakom slučaju, tko god da dođe od nadležnih organa, odnosno ako dođe policija, mi smo spremni s njima razgovarati. Ukoliko donesu i neke zaključke, mi ćemo se maknuti. Ali ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da intervenira- kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

On očekuju da će se u četvrtak, 16. siječnja na sjednici Graskog vijeća riješiti situacija te da će već u petak početi održavati svoje linije. Već su počeli, kaže on, pripremati autobuse.

-Na Autobusnu stanicug radonačelnik polaže pravo svojim izjavama. I mi svojim izjavama polažemo pravo na Autobusnu stanicu, pa ćemo vidjeti tko je u pravu - kaže Sarvan.

Njegov kolega Hazrudin Bilić, koji je prošlog tjedna predvodio grupu od 20-ak radnika koji su od utorka do subote u holu stanice štrajkali glađu, najavljuje da će do četvrtka i sjednice Vijeća “svojim tijelima štititi naše i dobro građana Zenice”.

Pozvao je građane tog grada da im se u četvrtak u 10 sati priključe na platou ispred zgrade Gradske uprave, gdje će čekati ishod sjednice Gradskog vijeća.

Najavljuje da će, ukoliko se gradonačelnik Kasumović odluči opstruirati rješenje za njihovo poduzeće, blokirati i zgradu Gradske uprave te da neće dozvoliti nikome izaći “dok se ne donese proračun”.

Dnevnik.ba