StoryEditor

Zeničaninu jednomjesečni pritvor zbog razbojstva u Mostaru

Piše D  /  30.07.2021., 06:07h

Naime, Elvir Pelto se sumnjiči da je dana 27. srpnja oko 19 sati u ulici Kralja Petra Krešimira IV kod broja 16, u Mostaru, u zlatarni "Lea", vlasništvo P. D., uz uporabu opasnog oruđa drvenom palicom oštećenom P. D. zadao više udaraca po glavi, točnije zatiljku, uslijed kojih je oštećeni pao na koljena nakon čega ga je Pelto nastavio udarati u predjelu glave, ramena i ruka više puta, nanijevši mu na taj način tjelesne ozljede, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Mostar, prenosi Fena.

Oštećeni je nakon toga uspio pobjeći van radnje, za koje vrijeme je osumnjičenik iz vitrina uzeo dvije table s većim brojem komada zlatnog nakita - prstenja, te pobjegao iz zlatarne, gdje je odmah u prolazu bio zadržan od strane prolaznika do dolaska policije.

Osumnjičenik Elvir Pelto povratnik je u vršenju kaznenih djela. Županijski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar u suradnji sa županijskim MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno kazneno djelo, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:08