StoryEditor

Zeničanin pokušao nožem ubiti Puljanina: Sukobili su se zbog djevojke?

Piše D  /  11.02.2020., 09:02h

Hodžić je uhićen u Rovinju nedugo nakon pokušaja ubojstva. Napad se dogodio u subotu oko 10:30 u zgradi u Zadarskoj ulici u Puli. Dvadesetdvogodišnji Hodžić je na stubištu zgrade nožem napao godinu starijeg Puljanina I.G. i ostavio ga da leži u lokvi krvi.

Hodžiću, koji u Hrvatskoj neprijavljeno boravi, određeno je jednomjesečno zadržavanje u pritvoru. Razlozi za određivanje pritvora su postojanje opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu, kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže kazneno djelo.

Policija je Hodžića uhitila nepunih 12 sati nakon zločina. Pronađen je u subotu u 22:15 na autobusnoj stanici u Rovinju. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu, gdje je operiran te je van životne opasnosti. I sam Hodžić je u sukobu lakše ozlijeđen.

Premda policija nije iznosila detalje o motivu obračuna, Glas Istre neslužbeno doznaje da je riječ o sukobu zbog djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su od ranije poznata po zlouporabi droga koja, kako se čini, nije imala veze sa sukobom.

Po završetku kriminalističke obrade Hodžić je u nedjelju oko 22 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Nakon noći u pritvorskoj jedinici osumnjičenog su interventni policajci jučer oko podneva priveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, a potom, u poslijepodnevnim satima, i dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Puli koji mu je odredio jednomjesečno zadržavanje u pritvoru.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:13