StoryEditor

Zenica se oprostila od Ramiza Odobašića, jedne od žrtava turskog ubojice

Piše D  /  15.01.2021., 06:01h

Nakon džuma-namaza, danas je u džematu Brist klanjana dženaza ubijenom Odobašiću, a kojoj je prisustvovao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. Niko od prisutnih nije smogao previše snage da govori o ovom nezapamćenom zločinu. Svi oni imali su isključivo riječi hvale o rahmetli Odobašiću, prenosi Avaz.

Upravo je ef. Dizdarević i klanjao dženazu, a obraćajući se prisutnima pohvalio je brzu reakciju policije i drugih državnih organa, te iskazao zahvalnost svima onima koji su doprinijeli privođenju pravdi osumnjičenog za ovaj teški zločin, piše Avaz.

-Došao sam danas da budem u ovom džematu, da podijelimo zajedničku bol zbog činjenice da su dva naša brata, dva čestita insana, na zvjerski i mučan način skončali svoje ovodunjalučke živote – poručio je ef. Dizdarević.

Inače, nakon ikindija-namaza bit će klanjana dženaza i Mujiću u selu Jasika kod Babina.

Podsjetimo, Turčin Taylan ubio je Odobašića i Mujića u klasičnoj sačekuši. Naime, ubijeni Zeničani 30 godina se bave zamjenom deviza na ulazu u zeničku policiju. Kobnoga dana došli su na poziv Turčina da mu zamijene oko 111.000 KM, kako bi zaradili nešto novca, ne sluteći što ih čeka.

Nakon dvostrukog ubojstva, Turčin je bio u bjekstvu, međutim, jučer je uhićen na području Srednjobosanske županije, nakon čega je sproveden u prostorije MUP-a ZDK.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:58