Article_Top_970x250

Žena ušetala u zagrebačku poštu i priznala da ima korona virus

velika neodgovornost

Žena ušetala u zagrebačku poštu i priznala da ima korona virus

tra 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Poštanski ured u zagrebačkom Zapruđu je zatvoren nakon što je u srijedu prijepodne u njega ušetala žena pozitivna na korona virus, doznaje se od epidemiologa koji su kazali da je žena bila u samoizolaciji.

Žena je došla faksirati liječničku dokumentaciju, a kad je sve obavila prisutne je obavijestila da je zaražena.

"Oko 9.15 u srijedu ujutro na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila što treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po napucima", kazao je za RTL Valentino Rajković, Zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb.

"Kad dezinficiramo poštu, epidemiolozi će vidjeti što će se ljudima koji su bili unutra, staviti ih na testiranje ili ne", dodao je.

Iz Hrvatske pošte rekli su da je iz preventivnih razloga zatvoren poštanski ured, obaviještena su nadležna tijela te će se postupiti sukladno uputama civilnog stožera.

''Dakle, sve mjere su učinjene preventivno zbog sigurnosti naših zaposlenika i građana'', kazali su iz Hrvatske pošte.

Provjerava se cijela obitelj zaražene žene, a kako se neslužbeno doznaje svi su pozitivni na COVID-19, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba