StoryEditor
na letu za beograd

Žena u Podgorici u avion unijela dvije plinske boce

Piše desk  /  24.07.2023., 10:01h

Na letu Air Serbije iz Podgorice za Beograd dogodio se ozbiljni sigurnosni propust kada je jedna od putnica bez problema prošla kontrolu na aerodromu noseći sa sobom dvije plinske boce srednje veličine. Žena se ukrcala na let i u avionu plinske boce predala pilotu, piše crnogorski Standard.

Plinske boce kao i ostali opasni predmeti i materijali nalaze se na listi zabranjenih stvari koje je zabranjeno unijeti u avion i svakako ne mogu proći pregled koji se obavlja u aerodromskoj zgradi prije ukrcavanja na let.

Aerodromu prijete teške sankcije

Zbog očiglednog propusta službenika na aerodromu, pilot aviona odmah je obavijestio policiju koja je plinske boce oduzela i odstranila iz aviona.

Kako se radi o direktnoj sigurnosnoj prijetnji Air Serbia je podnijela prijavu protiv Aerodroma Podgorica. Koliko je ovo značajan incident govori i podatak da se za ovako veliki propust gubi ECAC međunarodni certifikat, što bi u ovom slučaju bilo pogubno za Aerodrome Crne Gore.

Prema neslužbenim informacijama portala Standard istraga i dalje traje i tek se treba utvrditi koja će mjera biti izrečena odgovornoj osobi za propust i koje moguće sankcije čekaju Aerodrome Crne Gore, tj. u ovom konkretnom slučaju Aerodrom Podgorica.

Sve se dogodilo dok je na aerodromu bio premijer

Incident se dogodio na dan kada je crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović boravio na podgoričkom aerodromu povodom Dana Aerodroma Crne Gore.

Abazović je tom prilikom poručio javnosti da ne nasjeda na jeftinu propagandu te da sve funkcionira u najboljem redu.

“Idemo ka rekordnoj turističkoj sezoni. Crna Gora je na pravom putu!” poručio je Abazović.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 11:06