Article_Top_970x250

Žena srpskog veznjaka nazvala prosvjednike stokom, a LA Galaxy s njim odmah raskinuo ugovor

POZVALA NA NASILAN OBRAČUN

Žena srpskog veznjaka nazvala prosvjednike stokom, a LA Galaxy s njim odmah raskinuo ugovor

lip 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

Ono što je napisala moja žena je nedopustivo, to nisu stavovi koje ja dijelim i nisu dopušteni u mojoj obitelji. Strogo osuđujem bijeli suprematizam i rasizam, rekao je Aleksandar Katai.

Član američke profesionalne nogometne lige MLS LA Galaxy raskinuo je u petak ugovor sa srpskim veznjakom Aleksandrom Kataijem, a razlog je "niz rasističkih i nasilničkih objava njegove supruge putem društvenih mreža".

Tea Katai je na svom Instagram profilu objavila poruku u kojoj prosvjednike pokreta "Crni životi vrijede" nazvala "odvratnom stokom" te pozvala na nasilan obračun s njima. Ta je poruka kasnije izbrisana, ali klub iz Los Angelesa je reagirao raskidom ugovora s njezinim suprugom iako se on ispričao zbog tih poruka:

- Ono što je napisala moja žena je nedopustivo, to nisu stavovi koje ja dijelim i nisu dopušteni u mojoj obitelji. Strogo osuđujem bijeli suprematizam, rasizam i nasilje prema ljudima druge boje kože - dio je njegove poruke u kojoj se ispričao cijelom Los Angelesu rekavši kako zna da će trebati vremena da vrati njihovo povjerenje. No vrijeme nije dobio...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aleksandar Katai (@aleksandarkatai)

 - Snažno osuđujemo poruke Tee Katai i stoga smo odlučili sporazumno raskinuti ugovor s Aleksandrom Kataijem. LA Galaxy poštuje obojene zajednice, posebice crnu zajednicu, u prosvjedima kojima se bore protiv sustavnog rasizma, društvene nejednakosti, netrpeljivosti i nasilja - objavio je klub u koji je Katai došao tek prije nekoliko mjeseci, prenosi Hina.

Dnevnik.ba