StoryEditor
kriminalne radnje

Zeljkoviću i ostalima određen pritvor

Piše Desk  /  18.09.2021., 08:39h
Danas je Okružni sud u Banjoj Luci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donio odluku o mjerama pritvora za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Naime, određen je pritvor osumnjičenima u trajanju od mjesec dana.

“Postupajući sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. kazneno djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Kaznenog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. kazneno djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u stjecanju s krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. kazneno djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mjesec, a koji pritvor se ima računati počev od sata lišenja slobode”, priopćeno je iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

“Pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do dana 16.10.2021. godine u 00:05 sati, za osumnjičenog S. B. može trajati najduže do 15.10.2021. godine do 17:25 sati, za osumnjičenog D. D. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine u 16:40 sati, i za osumnjičenog S. M. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine do 20:30 sati”, dodaje se u priopćenju.

Protiv osumnjičenih B. Z, S. B, D. D. i S. M. pritvor je određen zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Zbog ove odluke Suda, obrana optuženih najavljuje žalbu.

Podsjetimo, jučer je entitetsko javno tužiteljstvo zatražilo određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te vlasniku turističke agencije “Travel 4 Fun” Saši Markoviću, direktoru firme “Promeding” Draganu Dubravcu i direktoru “Procontrola” Slavku Bojiću.

Uhićeni se sumnjiče da su, koristeći izvanrednu situaciju, pribavili firmama “Procontrol” i “Travel 4 Fun” znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 21:56