StoryEditor

Zeljko: Znamo za planove bošnjačkih stranaka o preuzimanju Gradskog vijeća, neće im uspjeti

Piše D  /  02.12.2020., 01:12h

Nakon prepiski preko društvenih mreža i poruka koje su uputili javnosti, nema sumnje kako bošnjačke stranke, osobito one koje se predstavljao kao građanske, imaju za cilj ostvariti promjene na izborima koje će dovesti na mjesto gradonačelnika kandidata iz reda bošnjačkog naroda. Na drugačiji način se ne mogu komentirati činjenice koje govore o koalicijama tzv. građanskih stranaka sa bošnjačkim ratnim liderima u Mostaru.

-Jedna takva koaliciji je bila i za očekivati, jer već dugo gledamo kako nevješto pokušavaju sakriti zajedničke ciljeve. Ne samo kada je riječ o Mostaru nego o Bosni i Hercegovini u cjelini. Samo su podijelili uloge u scenariju – govori za Pogled.ba predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko.

Dodaje kako je ovotjedni sastanak sa političkim liderima Srba bio konstruktivan, ali i kako navodi bošnjačke strane o hrvatsko-srpskoj koaliciji predstavljaju jasan primjer pogrešnog razumijevanja Mostara.

-Takav konstrukcija je jasan pokazatelj kako oni vide budućnost Mostara, odnosno kakvu politiku zastupaju cijelo ovo vrijeme. Što se HDZ BiH tiče postoji samo duboko razumijevanje za probleme Srba u gradu Mostaru, i HDZBiH će kroz Gradsko vijeće napraviti sve što bude moguće da Grad Mostar bude mjesto koje će osigurati kvalitetu života i sigurnost svim njegovim žiteljima – poručuje Zeljko.

Zahvaljujući luđačkoj košulji Mostara koju neki nazivaju i Statutom, te posebnim izbornim pravilima, konstruiraju se matematički izračuni koji bi bošnjačkim strankama osigurali većinu u Gradskom vijeću u odnosu na vijećnike iz hrvatskog naroda. Zeljko kaže kako su u HDZ-u BiH savršeno svijesni takvih planova i izračuna, te kako oni ne mogu biti provedeni u praksi.

-Ne bojimo se takvog scenarija, jer smo sigurni kako su Hrvati u Mostaru prepoznali namjere bošnjačkih stranaka i da će svojim izborom 20.12. pokazati da takve jednadžbe koje su usmjerene ne na dobrobit ovoga grada nego na političku korist i interese par pojedinaca neće proći – zaključuje Zeljko u izjavi za Pogled.ba.

Jučer se cijeli županijski ogranak HDZ-a BiH HNŽ-a stavio na raspolaganje Gradskom odboru ove stranke u Mostaru, te je za očekivati kako će iduća dva tjedna napori na terenu biti znatno pojačani kako bi hrvatski birači bili upoznati sa matematikom o kojoj javno govore bošnjački predstavnici i označavaju područja grada sa hrvatskom većinom u kojima bi mogli uzeti mandat i tako doći do većine u Gradskom vijeću Mostara.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:37