StoryEditor
Zastupnik Suverenista

Željko Sačić spomenuo Pernara u Saboru, ovaj reagirao na društvenim mrežama

Piše desk  /  17.01.2023., 12:41h

Zastupnik Suverenista Željko Sačić u utorak je izbačen iz sabornice nakon što mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao tri opomene.

Na tu njegovu izjavu je reagirao i sam Pernar na svom Facebooku, gdje je podjelio kratki video u kojem se može čuti kada to Sačić govori. Ispod videa je objavio tri emotikona u kojima plače od smijeha.

Sačića ipak nisu iznjeli kao Pernara, već je sam napustio sabornicu, a potom je i na svom Facebooku komentirao izbacivanje.

"Evo..upravo me protuhrvatski zlotvori, nepravedno i nevinog izbacili iz sabornice Hrvatskog sabora i prekršili Ustav i saborski Poslovnik! Sramota, ali, neću šutjeti! Nećete me u borbi za bolju Hrvatsku - ušutkati!", objavio je Sačić uz fotografije domjenka Srpskog narodnog vijeća i vukovarskog groblja. 

Podsjetimo, premijeru Andreju Plenkoviću koji je spustio oporbi za glasanje protiv obuke ukrajinskih vojnika javio se i zastupnik Sačić, kazavši da je "Plenković grubo zlouporabio Ustav onemogućavajući i klevećući saborske zastupnike da obavljaju svoj posao u skladu sa svojom savješću, da glasaju kako oni žele, a on im to želi onemogućiti gurajući Hrvatsku u rat s velikoruskim, agresivnim neprijateljem, a da nije osigurao elementarnu sigurnost". 

Nakon poduljeg ispada Sačić je dobio ukupno tri opomene i zabranu govora.

Kasnije je u raspravi HDZ-ov Ante Deur za Sačića rekao da je "general bivši milicajac".

"Sram te može biti", odgovorio mu je Sačić. 

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 09:24