StoryEditor

Željko Raguž: U BiH je na djelu najcrnji fašizam

Piše D  /  10.10.2019., 02:10h

“Deklaracija SDA uzrok rata”

Govoreći o Deklaraciji SDA Raguž je kazao kako je ona važna jer su načela iz Deklaracije bila uzrok rata u BiH.

-Poboljšanje hrvatskih-srpskih odnosa treba poboljšati stabilizaciju prilika u BiH, rekao je Raguž.

Dr. Miroslav Tuđman kazao je kako je pitanje ravnopravnosti u višenacionalnim zajednicama pitanje federalizma, a Raguž je naglasio kako upravo federalizam, u kojem će i Hrvati imati iste mehanizme zaštite svojih prava, sve do trećeg entiteta, kao i druga dva naroda, može spasiti BiH od raspada.

Na optužbu zastupnika Vlahe Orepića kako HDZ vodi pogrešnu politiku u BiH koja je uperena protiv Hrvata, Raguž je odgovorio kako HDZ BiH od prvih višestranačkih izbora do danas podržava većina Hrvata u BiH, a da Orepić podržava nekolicinu Hrvata koji su u službi SDA, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Fašizacija Hrvata

Raguž je govorio o tome kako bošnjački političari i mediji hrvatske političke predstavnike i njihova zalaganja za ravnopravnost Hrvata proglašavaju fašizmom.

-Nazivanje nekoga fašistom je osnova da se nekog eliminira iz političkog života, upozorio je Raguž. On je, potom, naveo primjer iz II svjetskog rata.

-Kad su četnici htjeli protjerati Hrvate iz moje Istočne Hercegovine, onda su Talijanima rekli da smo mi Hrvati simatizeri komunista, a mi smo bili simpatizeri HSS-a, a poslije rata su nas ubijali pod izgovorom da smo simpatizeri fašista.

Na pitanje saborskog zastupnika Babića kako to da u Mostaru već 10 godina nisu održani izbori, Raguž je odgovorio da nisu jer nisu stvoreni uvjeti da SDA pobjedi u Mostaru.

Kovač: Poticati gospodarstvenike iz RH da investiraju u BiH

Predsjednik Odbora Hrvatskog sabora Miro Kovač kazao je kako u onim područjima BiH gdje ima gospodarskog života Hrvati ostaju.

-Zato je ključno napraviti program poticanja gospodarstvenika u Hrvatske da investiraju u BiH. Također treba nastaviti poticati općine i gradove i županije na sklapanje partnerstava s općinam, gradovima i županijama u BiH, predložio je Kovač, te naglasio:

– Treba nastaviti insistirati da Hrvati u BiH budu ravnopravni. U BiH nastaviti put federalizmna, bez toga ne ide, govorio sam o modelu Belgiji i to je put za BiH, kazao je, prenosi HMS.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 09:48