StoryEditor

Zeljko: Moguće je da slučaj fiktivnih prijava birača u GP Jug preuzme Tužiteljstvo BiH

Piše D  /  24.01.2021., 07:01h

Gostujući u Dnevniku RTV HB Zeljko je kazao kako je HDZ BiH pobjednik izbora u Mostaru, kako ima najviše vijećničkih mandata (13) a dr. Mario Kordić je kandidat s najvećim brojem dobivenih glasova građana Mostara. -Prema tome logično je da on bude gradonačelnik, ako ćemo poštovati volju birača, kazao je.

Zeljko je govorio i o izbornim malverazacija u Gradskom području Jug, gdje su bošnjački birači iz istočnog dijela Mostara fiktivno prijavljivali svoje prebivalište kako bi se utjecalo na izborni rezultat.

Kazao je da je, prema njegovim saznanjim,a MUP HNŽ završio istragu na terenu i kako je sada na Tužiteljstvu HNŽ-a da procesura cijeli slučaj. Rekao je, kako je moguće, budući se radi o izbornim prevarama, uključi i Tužiteljstvo BiH.

-Logično bi bilo, da je i SIP zatražio podatke o ovom slučaju od MUP-a HNŽ i da, ukoliko utvrdi, da se radilo o izbornim prevarama, poništi izbore u izbornoj jedinici Jug, ili bar odgodi implementaciju rezultata izbora dok se cijeli proces provjera ne završi. No, s obzirom da znamo da je većina članova SIP-a nezakonito izabrana to je teško očekivati, zaključio je Zeljko.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 22:05