StoryEditor

Željko Komšić zajednički kandidat bošnjačke ljevice za hrvatskog člana Predsjedništva

Piše D  /  13.02.2018., 10:02h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

Osuđene su "neutemeljene i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih dužnosnika da će SDPBiH samostalno predložiti tri kandidata".

O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDPBiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka.

Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZBiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke, priopćeno je iz SDPBiH, prenosi Fena.

SDPBiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz sudjelovanje svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice.

Članovi Predsjedništva su izrazili zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a Republike Srpske.

- Očigledno je da se vlasti u ovom entitetu boje vlastitoga naroda i njegovog opravdanog bunta zbog sve teže ekonomske situacije i sveopćeg siromaštva sa kojim je suočeno stanovništvo ovog dijela Bosne i Hercegovine - zaključuju u SDPBiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:10