StoryEditor
drugi bošnjački član predsjedništva

Željko Komšić se veselio uz "Lijepu hanumu", "okitio" harmoniku

Piše desk  /  21.07.2022., 20:22h

Da Milorad Dodik nije jedini član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji se voli razveseliti uz glazbu, pokazao je i Željko Komšić koji je snimljen i kako časti glazbenike.

Na dva videosnimka koja su poslana Klix.ba vidi se Komšić koji se veseli uz numere "Lijepa hanuma" i uz popularnu novu pjesmu "Ponoć" iz filma "Toma".

Jedna od najljepših sevdalinki ikada "Lijepa hanuma" je Komšića izgleda posebno ganula s obzirom na to da je ustao i da počasti glazbenike. Usput je čini se i zatražio da mu odsviraju posebnu pjesmu.

Gestom je Komšić pokazao i da očigledno ima "kafanskog bontona" s obzirom na to da je "kićenje harmonike" na veselju jedan od osnovnih načina afirmacije rada tih umjetnika.

Inače, veselje uz tamburaše kojem je prisustvovao jedan od tri državna predsjednika je snimljeno u etno selu "Čardaklije" koje se nalazi nedaleko od Bosanskog Petrovca.

Nakon posjete Bihaću i susreta s općinskim vlastima i načelnikom Šuhretom Fazlićem te nakon posjete Bosanskom Petrovcu, Komšić se danas družio i s građanima u Travniku što je također zabilježeno fotoobjektivima.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 18:19