StoryEditor

Željko Komšić danas je gost kod Stankovića na HRT-u

Piše D  /  20.01.2019., 11:01h

Kako će štititi hrvatske nacionalne interese? Što kaže na činjenicu da u mnogim općinama s većinskim hrvatskim stanovništvom nije dobrodošao te hoće li s njim u Predsjedništvu odnosi između BiH i Hrvatske biti bolji, ili lošiji, pogledajte u emisiji “Nedjeljom u dva”, stoji u najavi ove televizije.

Inače, Komšić je na prethodnim Općim izborima u BiH po treći put ušao u Predsjedništvo kao predstavnik Hrvata iako je biran dominantno bošnjačkim glasovima, a u mandatu od 2014. do 2018. obnašao je dužnost zastupnika na razini Parlamentarne skupštine BiH gdje se istaknuo osobitom neaktivnošću.

Komšić za bh. Hrvate predstavlja simbol političke i institucionalne obespravljenosti u BiH, a posebno je znakovito da se ubrzo nakon izbora okružio savjetnicima koji su poznati po kontinuiranom širenju mržnje prema konstitutivnim narodima, osobito Hrvatima u BiH.

Ubrzo nakon njegovog nametanja u Predsjedništvo, u hrvatskoj javnosti u BiH se pojavio svojevrsni pokret otopora koji svakog sedmog u mjescu ima za cilj podsjetiti na činjenicu kako je izabran Željko Komšić pod nazivom #sejdokomsic i #not my president aludirajući tako na kosovskog političara Sejdu Bajramovića kojeg je svojevremeno Milošević nametao Albancima.

R. I. / Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:43