StoryEditor

Željka Cvijanović kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske

Piše D  /  29.05.2018., 02:05h

Aktualna premijerka RS-a i potpredsjednica SNSD-a tako će se u listopadu boriti da na funkciji prvog čovjeka tog entiteta zamijeni stranačkog kolegu Milorada Dodika koji svoju političku karijeru namjerava nastaviti na poziciji člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, prenosi Klix.ba

Uoči sjednice Glavnog odbora ove stranke Cvijanović je istaknula ogromnu zahvalnost i odgovornost što je imala priliku da više od pet godina u ime SNSD-a vrši premijersku funkciju, što podrazumijeva, kako je istaknula, dnevnu operativnost.

Ona je naglasila da je SNSD bio među prvim strankama koje su imenovale žene iz svojih redova na najvažnije funkcije.

"Šta god budem radila ponašat ću se na način da je to stvar povjerenja koje mi je ukazano i da moram odgovoriti bar istom ili većom mjerom", rekla je Cvijanović.

Potpredsjednica SNSD-a je kazala da je u proteklom periodu obavljala naizloženiju poziciju.

"Svako vas krivi i kad nema penzija, kada ima rupa na putu. Prema tome, stalno ste na nekom udaru", poručila je Cvijanović.

Prije funkcije premijerke ovog bh. entiteta obavljala je posao ministrice za ekonomske odnose i regionalnu suradnju Republike Srpske. Po profesiji je profesorica engleskog jezika, a magistrirala je pravne nauke.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:16