Article_Top_970x250

Željana Zovko posjetila općinu Vitez

Zastupnica u Europskom parlamentu

Željana Zovko posjetila općinu Vitez

svibnja 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u utorak je posjetila općinu Vitez. Tom prigodom zastupnica Zovko se susrela s dužnosnicima Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine na čelu s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš.

Također, u izaslanstvu su bili, između ostalih i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Boris Marjanović, zastupnica u Saboru ŽSB Dajana Maros, ministar u Vladi ŽSB Anto Matić i načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić.

Na sastanku je razgovarano o položaju BiH i hrvatskoga naroda te kredibilnom i vidljivom doprinosu zastupnika u Parlamentu EU u kontekstu putu BiH prema Europskoj uniji. Domaćini su zastupnicu Zovko upoznali sa stanjem u općini Vitez te aktualnim projektima i planovima za naredno razdoblje. 

Posebno je istaknuta činjenica kako je aktivna registracija birača moguća do 15. svibnja te da je jako važno da i BiH ima predstavnika u Parlamentu Europske unije.

Stanovnici Viteza i Središnje Bosne za ove izbore moći će glasovati u Vitezu u kojemu je otvoren Generalni konzulat Republike Hrvatske što je ocijenjeno izuzetno pozitivno i važno za hrvatske državljane s prostora Središnje Bosne. 

Istoga dana održan je i radni ručak zastupnice Zovko s poslodavcima s područja općine Vitez na čelu s Antom Rajkovićem, predsjednikom Udruge poslodavaca općine Vitez.

Na radnom sastanku je bilo riječi o poslovnim ambijentu u BiH i razvoju poduzetništa u BiH. Radnom ručku nazočili su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB Radoje Vidović.

U organizaciji ŽO Zajednice žena HDZ BiH ŽSB održan je i okrugli stol na temu obrazovanja i predškolskog odgoja kojemu je nazočila zastupnica Zovko, prenosi Večernji.ba.

Dnevnik.ba