Article_Top_970x250

´Želio bih da to budu novi zrakoplovi, najbliži smo američkim F-16´

damir krstičević:

´Želio bih da to budu novi zrakoplovi, najbliži smo američkim F-16´

sij 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Patrik Maček/Pixsell

Vjerujemo da ćemo doći do aviona koji je dobar za Hrvatsku i koji si građani mogu priuštiti, kazao je Krstičević

Na današnjoj sjednici Vlada RH je jednoglasno donijela odluku o poništenju nabave borbenih zrakoplova. Ministar obrane Damir Krstičević rekao je da se ide u novi proces nabave borbenih zrakoplova.

"Ako pitate mene osobno koji je to model, to je platforma F-16. Želio bih da tu budu novi zrakoplovi, da to bude manje komada, no moramo imati odgovornost za novac poreznih obveznika", rekao je Krstičević nakon sjednice Vlade, javlja N1.

"Prije svega idemo sustavno pogledati sve moguće opcije. Vjerujem da će i naš partner SAD učiniti sve da Hrvatskoj da najbolju ponudu. Analizirat ćemo dobro cijeli proces. Imamo odgovornost za sigurnost Hrvatske, za sigurnost zračnog prostora. Vjerujemo da ćemo doći do aviona koji je dobar za Hrvatsku i koji si građani mogu priuštiti", kazao je Krstičević.

"Teško je špekulirati, moramo dobiti najbolji omjer cijene i kvalitete. Kroz ovaj proces, kroz ovu ponudu imamo kontrolne točke, imamo nešto za usporedbu. Znamo sada cijene", rekao je Krstičević o tome koliko bi novih američkih zrakoplova Hrvatska kupila.

Na pitanje znači li to da definitivno idu s Amerikancima i novim F-16, kazao je:

"To je jedna od opcija kojoj smo najbliže, ali očekujemo i od SAD-a da svom strateškom partneru Hrvatskoj da ponudu koju sigurno nećemo odbiti", odgovorio je Krstičević na pitanje novinara.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250