StoryEditor
Ukrajinski predsjednik

Zelenskij: Rusija koristi Ukrajinu kao poligon za daljnje napade na druge europske zemlje

Piše hina  /  21.07.2022., 08:03h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je u srijedu da Rusija koristi Ukrajinu kao poligon za moguće daljnje napade na druge europske zemlje te poručio da će poraz Rusije u Ukrajini značiti sigurnost za ostatak Europe.

"Rusija u Ukrajini testira sve što se može upotrijebiti protiv drugih europskih zemalja", rekao je Zelenskij u svom videoobraćanju u srijedu navečer. "Počelo je distribucijom plina, a završilo invazijom punog opsega, raketnim terorom i spaljenim ukrajinskim gradovima", rekao je Zelenskij.

Poručio je da Ukrajina treba poraziti Rusiju kako bi druge zemlje bile sigurne. "Što se to brže dogodi, to će manje štete i patnje doživjeti sve europske obitelji, sve europske zemlje", istaknuo je. 

Ukrajinski čelnik također je još jednom izrazio zahvalnost za višecijevne raketne bacače HIMARS koje im je isporučio SAD, pet mjeseci nakon početka rata.

U svom obraćanju ponovno je inzistirao na bržoj dostavi sustava protuzračne obrane. Već postoje sporazumi s međunarodnim partnerima, ali s obzirom na ruske napade potrebna je "potpuno drugačija brzina i potpuno drugačija razina zaštite", rekao je Zelenskij.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 09:17