StoryEditor
‘europa mora odlučiti‘

Zelenskij pozvao na zabranu putovanja svim Rusima na zapad; Kremlj: To je iracionalno

Piše hina  /  09.08.2022., 13:10h

Kremlj je u utorak odbacio poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija na zabranu putovanja na zapad svim Rusima kao iracionalan, rekavši da će Europa morati konačno odlučiti želi li platiti za Zelenskijeve hirove.

U intervjuu za The Washington Post, Zelenskij je pozvao zapadne čelnike da prestanu dopuštati Rusima da putuju u njihove zemlje kao kaznu za odluku predsjednika Vladimira Putina o slanju snaga u Ukrajinu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nema šanse da Rusi budu izolirani od ostatka svijeta i upitao bi li Europa trebala nastaviti podržavati Zelenskija.

"Iracionalnost njegova razmišljanja u ovom slučaju je neizmjerna", rekao je Peskov novinarima.

"To se može vidjeti samo krajnje negativno. Svaki pokušaj izolacije Rusije ili Rusa je proces koji nema perspektivu", dodao je.

Prije ili kasnije Europa će se "početi pitati radi li Zelenskij sve kako treba i trebaju li njegovi građani plaćati za njegove hirove", dodao je Peskov.

Post je citirao Zelenskija da bi Ruse trebalo prisiliti da "žive u svojem svijetu dok ne promijene svoju filozofiju". 

"Koji god Rus bio... neka ide u Rusiju", rekao je Zelenskij, a prenosi Post.

"Oni će reći: 'Ovo nema nikakve veze s nama. Ne može se cijelo stanovništvo smatrati odgovornim, zar ne?' Može. Stanovništvo je izabralo ovu vladu, ne bore protiv nje, ne raspravljaju s njom, ne dižu glas", poručio je.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 22:33