StoryEditor
"posebne mete"

Zelenskij: Likvidirat ćemo svakog ruskog vojnika koji puca na nuklearnu elektranu Zaporižje

Piše Fena  /  14.08.2022., 14:03h

Ukrajina će ciljano likvidirati ruske vojnike koji pucaju na okupiranu nuklearnu elektranu Zaporižje, na jugu Ukrajine, ili je koriste kao položaj za otvaranje vatre, rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij.

Ukrajina i Rusija su razmijenile optužbe za nekoliko skorijih incidenata i granatiranja postrojenja u okviru kompleksa nuklearne elektrane  Zaporižje, najveće nuklearne elektrane u Europi koju su ruske trupe zauzele na samom početku rata.

“Svaki ruski vojnik koji ili puca na postrojenje, ili puca koristeći postrojenje kao vatreni položaj, mora shvatiti da postaje posebna meta za naše agente obavještajne službe, za naše specijalne službe, za našu vojsku”, poručio je Zelenskij tijekom obraćanja u subotu navečer i ne iznoseći detalje ponovio optužbe da Rusija koristi nuklearnu elektranu da bi ucjenjivala, prenosi Reuters.

Iz organizacije G7 upućen je poziv Moskvi da povuče svoje oružane snage iz nuklearne elektrane, ukrajinska vojna obavještajna agencija ranije je upozorila na nove ruske “provokacije” oko tvornice, dok je prognani gradonačelnik grada u kojem se nalazi nuklearna elektrana izjavio da je elektrana “ponovno meta ruskim granatama”.

Međutim, lokalni ruski dužnosnik Vladimir Rogov napisao je na Telegram kanalu da ukrajinske snage granatiraju tvornicu, dok je istovremeno savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak optužio Rusiju da je “pogodila dio nuklearne elektrane gdje se proizvodi električna energija kojom se napaja jug Ukrajine”.

“Cilj je da se  nuklearna elektrana isključi i onesposobi i da se za to okrivi ukrajinska vojska”, napisao je Podoljak na Twitteru.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 05:31