StoryEditor
ukrajinski predsjednik

Zelenski: "Više od pola milijuna Ukrajinaca nasilno odvedeno u Rusiju, djecu odvajaju od roditelja i ilegalno ih usvajaju"

Piše fena  /  13.04.2022., 15:56h
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tijekom govora pred parlamentom Estonije rekao je da je do sada više od 500.000 Ukrajinaca prisilno odvedeno u Rusku Federaciju, prenio je Ukrinform.

- Do danas je više od 500.000 Ukrajinaca prisilno deportirano. Zamislite samo koliko ih je! Kao da su okupatori odlučili da otmu cijeli Talin, cijeli grad. To je jedna trećina vašeg stanovništva - rekao je Zelenski u videoobraćanju.

Po njegovim riječima, Rusi pokušavaju da deportirane Ukrajince odvedu u udaljene krajeve Rusije, oduzimajući im dokumente i osobne stvari i mobilne telefone.

Po riječima predsjednika Ukrajine, Rusi odvajaju ukrajinsku djecu od roditelja i planiraju da dozvole ruskim obiteljima da ih ilegalno usvoje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 24. veljače 2022. pokrenuo invaziju u punom obimu na Ukrajinu. 

Ruske trupe granatiraju i uništavaju ključne infrastrukturne objekte, izvode raketne i zračne udare na stambena naselja u ukrajinskim gradovima i selima, muče i ubijaju civile.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 12:35