StoryEditor
Ukrajinski predsjednik

Zelenski uveo sankcije za 185 tvrtki i pojedinaca koji podupiru Moskvu

Piše hina  /  29.01.2023., 07:56h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uveo je sankcije za 185 tvrtki i pojedinaca koji podupiru ruski rat, koji traje već 12. mjeseci.

Tvrtke i poslovni ljudi koji prevoze osoblje i vojnu opremu željeznicom u ime "države agresora" bit će kažnjeni, rekao je Zelenski u večernjem video obraćanju. Dodao je da će zaplijenjena imovina biti iskorištena u korist ukrajinske obrane u ratu. 

Na popisu sankcioniranih su 182 tvrtke, među kojima su i one bjeloruske koje pomažu Rusiji s isporukama te troje pojedinaca. 

Želi da i druge države blokiraju imovinu tih tvrtki

Zelenski je također rekao da Ukrajina radi na tome da i druge države blokiraju imovinu tih tvrtki i pojedinaca. Također se zahvalio "svima onima koji pomažu u jačanju sankcija protiv Rusije", kao i istražiteljima koji otkrivaju i procesuiraju rusko izbjegavanje sankcija.

U gradu Kostjantinika u Donjeckoj oblasti, ruski raketni napadi na stambene zgrade u subotu ubili su tri, a ranili 14 osoba, rekao je Zelenski.

Govoreći o izgledima za vojnu pomoć Zapada, predsjednik je naglasio da su Ukrajini hitno potrebne rakete većeg dometa za odbijanje takvih napada.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 03:13