StoryEditor
napad na badnjak

Zelenski: "U ruskom napadu na Herson ubijeno petero ljudi. Ovdje se radi o ubijanju zbog zastrašivanja, ali i zadovoljstva"

Piše hina  /  24.12.2022., 12:48h

U ruskom napadu na nedavno oslobođeni grad Herson u Ukrajini ubijeno je najmanje petero ljudi i ranjeno još 35 u subotu, priopćile su vlasti, što je predsjednik Volodimir Zelenskij osudio kao bezobzirno ubojstvo iz zadovoljstva.

Ruske snage sinoć su žestoko napale regiju Herson na jugu Ukrajine, koja je nedavno djelomično oslobođena, objavio je guverner Hersonske oblasti. U napadima izvedenima dan uoči Badnje večeri ruske snage su ubile petero civila i ozlijedile 35, među kojima je i šestogodišnja djevojčica.

Jaroslav Januševič, guverner Hersonske oblasti, objavio je da je djevojčica teško ozlijeđena u ruskom napadu te prebačena u bolnicu s više ozljeda od šrapnela. Njezino stanje je ozbiljno, objavio je. Ruske snage napale su oslobođene dijelove Hersonske oblasti 74 puta artiljerijom, višecijevnim bacačima raketa, minobacačima i tenkovima, naveo je.

O napadima se danas oglasio i Kirilo Timošenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji ih je opisao kao "činove terorista". Nedugo zatim na svom Telegram kanalu se oglasio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski: "Ovdje se ne radi o vojnim metama. Ovdje se radi o ubijanju zbog zastrašivanja, ali i zadovoljstva".

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 11:58