StoryEditor
jačanje suradnje

Zelenski se sastao s liderima Poljske i Litve, Medvedev: "Okupila se tri nesretnika"

Piše desk  /  12.01.2023., 08:23h

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je u Lavovu sastanak s predsjednikom Poljske Andrzej Dudom te prvim čovjekom Litve Gitanasom Nausiedom.

Kako je naglašeno, lideri zemalja razgovarali su o isporuci oružja Ukrajini i konkretnim mogućnostima za ograničavanje potencijala ruske agresije.

"Ukrajina vam je veoma zahvalna prijatelji. Drago mi je da donosimo takve odluke, upravo u ovom formatu, Lublinskom trokutu. Očigledno je, to na stvarnim slučajevima dokazuje, koliko je važna suradnja naših zemalja ne samo za istočni blok Europe već i za cijelu euroatlantsku koaliciju država", rekao je Zelenski.

Povodom sastanka oglasio se i poljski predsjednik Andrzej Duda koji je rekao kako će Poljska nastaviti podržavati Ukrajinu koliko god bude bilo potrebno.

"Mi dobro znamo što je ruska okupacija jer dugi niz godina zbog Rusije nismo imali svoju državnost. Nastavit ćemo isporučivati oružje Ukrajini", poručio je Duda.

Naravno, ni ovaj sastanak nije mogao proći bez komentara ruskih dužnosnika, a kao što se i očekivalo, prvi je reagirao Dmitrij Medvedev koji je na sebi svojstven način komentirao sastanak saveznika u Lavovu.

"U Lavovu se okupila trojica nesretnika iz Varšave, Vilniusa i Kijeva, pateći od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih pohabanom poviješću. Mole se za tenkove poput 'Leoparda', modernizirane T-72 i neke engleske 'starudije'. Svo ovo željezo ionako će uskoro postati zahrđali otpad i neće spasiti vještačku zemlju od raspada", rekao je Medvedev.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:25