StoryEditor
ukrajinski predsjednik

Zelenski se obratio naciji: "Budite spremni braniti našu domovinu na trgovima gradova, Rusija je na putu zla"

Piše desk  /  24.02.2022., 11:42h
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je izrazio zahvalnost svim političarima koji su izrazili podršku Ukrajini.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četiri ujutro u četvrtak objavio da ruska vojska kreće sa specijalnom operacijom u Ukrajini. Ruski tenkovi prošli su granicu na istoku zemlje, a diljem Ukrajine odjekuju eksplozije. Ukrajina je proglasila ratno stanje.

Riječi podrške Ukrajini, a osude ruske invazije pristižu sa svih strana.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je izrazio zahvalnost svim političarima koji su izrazili podršku Ukrajini.

"Zasad nemamo političke oponente. Stali smo u obranu naše domovine. Budite spremni obraniti našu domovinu na trgovima gradova. Sigurnosno vijeće odlučilo je ukloniti sankcije svima koji su spremni sudjelovati u obrani naše zemlje. Ovo je jutro ušlo u povijest. Prekinuli smo diplomatske odnose s Rusijom. Rusija je na putu zla", kazao je Zelensky.

'Ruski narod morat će odabrati kojim putem krenuti. Svi u Rusiji koji nisu izgubili čast još uvijek imaju priliku izaći i prosvjedovati protiv ovog rata. Apelirao bih na ruske građane u Ukrajine, znam da se ovo ne prikazuje na vašim televizijama i društvenim mrežama, ali ovo zlo da se eliminira jedna nacija, ne možete blokirati povijest. Poručujem građanima Ukrajine i koji imaju rođake i novinare u Rusiji da im se jave i progovore o ovome'', poručio je.

Istaknuo je da će se svakih sat vremena obraćati javnosti. Pozvao je i građane da daruju krv, jer već ima prvih žrtava te pojasnio da su svi koji su spremni braniti Ukrajinu amnestirani.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 23:16