StoryEditor
ukrajinski predsjednik

Zelenski: "Ove četiri zemlje mogle bi biti sljedeća Putinova meta"

Piše desk  /  11.01.2024., 13:57h

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da bi četiri zemlje mogle biti u opasnosti ako Ukrajina padne. U videu, koji je objavio savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko, Zelenski je kazao da bi četiri baltičke zemlje mogle biti sljedeća meta ruskog predsjednika Vladimira Putina. "Litva, Latvija, Estonija, Moldavija mogu biti sljedeće. I to je sigurno ako mi ne izdržimo."

Zelenski je jučer iznenada otputovao u Litvu, a u narednim danima trebao bi posjetiti Latviju i Estoniju. U Litvi je zahvalio na novoodobrenom paketu pomoći Ukrajini podsjećajući da je Rusija u posljednjih nekoliko mjeseci već zaprijetila nekim državama.

"Nedavno smo čuli da su počeli razgovarati o Finskoj, počeli su govoriti o neovisnosti Uzbekistana i tako dalje. Putin neće stati dok ga mi kolektivno ne zaustavimo", poručio je Zelenski.

Putin je zaprijetio Finskoj da će biti problema ako se pridruži NATO-u, a nakon Finske, NATO-u bi se trebala priključiti i Švedska, koja je također ovih dana upozorila svoje građane na povećan rizik od izbijanja rata.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:37