StoryEditor
ukrajinski predsjednik

Zelenski nakon Bidenovog posjeta: "Treba nam odlučnost kakvu sam vidio kod Bidena. U Ukrajini se odlučuje o budućnosti svjetskog poretka"

Piše desk  /  21.02.2023., 08:16h

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je u svom noćnom videoobraćanju naciji da budućnost svjetskog poretka ovisi od situacije u njegovoj zemlji.

On se obratio ukrajinskoj javnosti nakon iznenadnog dolaska američkog predsjednika Joea Bidena.

"Upravo sada i ovdje u Ukrajini odlučuje se o budućnosti svjetskog poretka koji se temelji na pravilima, humanosti i predvidljivosti. Potrebna nam je odlučnost. Danas sam takvu odlučnost vidio kod predsjednika Bidena", rekao je Zelenski.

Dodao je da su obrambene i druge potrebe za zaustavljanje ruske agresije već dobro poznate partnerima Ukrajine.

Podsjećamo, tijekom iznenadnog posjeta Ukrajini Biden je poručio da će Ukrajina dobiti novi paket pomoći vrijedan 500 milijuna dolara, a koji će biti javno objavljen sutra.

Zelenski je poručio da je s američkim predsjednikom razgovarao o isporuci dalekometnog oružja, kao i o pojačanju podrške zapadnih saveznika Ukrajini, prenosi Reuters.

Biden je, u zajedničkom obraćanju uz ukrajinskog predsjednika Zelenskog, rekao da će paket uključivati više vojne opreme, uključujući artiljerijsku municiju, više koplja i haubica.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 18:26