StoryEditor

Zekić pokušao objasniti što ga je nagnalo na sramotan ispad u Glasgowu

Piše D  /  03.08.2018., 03:08h

Osijek se od Europe oprostio remijem 1:1 na Ibroxu protiv Rangersa.

No, dan nakon na ‘Otoku‘ malo tko priča o utakmici, već je glavna tema potez trenera Osijek Zorana Zekića koji je snimljen je kako pokazuje srednji prst. Ne zna se kome, no Škoti tvrde Rangersovim navijačima i zbog toga od Uefe zazivaju kaznu za stratega bijelo-plavih. 

 - Ispričavam se na neprimjerenom ponašanju, ali poznajete me već. Znate da sam emotivan. Igrati utakmicu na stadionu gdje su vam najveći ‘protivnici‘ atmosfera i 50.000 suparničkih navijača  ne ostavlja čovjeka ravnodušnim. Fascinira, ali ne plaši, pa su njihova neumjesna dobacivanja nakon utakmice izazvala moju neprimjerenu reakciju. Bilo je to u trenucima vrućeg srca i vruće glave, prvenstveno uslijed informacije da su prije susreta ozbiljno napadnuti naši navijači u gradu! Glava se potom ohladila, srce i dalje ostaje vruće, idemo dalje - oglasio se Zekić priopćenjem, hladne glave jutro nakon Ibroxa.

Incident koji je isprovocirao Zekića dogodio se pred tribinama Ibroxa uoči utakmice. 

Korištene su šake, boce, kamenje, baklje, ali i noževi jer su dvojica Osijekovih navijača hospitalizirana sa ubodnim ranama u Queen Elizabeth University Hospital u neposrednoj blizini stadiona u stanju koje, srećom, nije opasno po život. 

Škotski mediji tvrde kako je riječ o muškarcima dobi od 24 i 40 godina ne navodeći njihov identitet. Policija, pak, traži očevice.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 23:26