Article_Top_970x250

Zekanović rekao Vesni Pusić ‘kuš!’, Jandroković morao intervenirati

sabor rh

Zekanović rekao Vesni Pusić ‘kuš!’, Jandroković morao intervenirati

tra 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixsell

Poslije Zekanovićeva izlaganja došlo je do rasprave u kojoj je on zastupnici Pusić rekao da ‘bude kuš’.

Sjednica Sabora RH se danas održala u Westinu kako bi se poštovale epidemiološke mjere. No, to nikako nije spriječio saborske zastupnike da raspravljaju i upućuju jedni drugima teške riječi.

Tako je zaiskrilo između GLAS-ove Vesne Pusić i HRAST-ova Hrvoja Zekanovića. Kako prenosi Večernji list, na početku glasovanja je Zekanović tražio stanku te je tijekom svog izjašnjavanja kazao da je europski paket mjera propao projekt. Za primjer je uzeo SAD te naveo da su oni velikodušno dali pomoć svim saveznim državama i bez rezervi. Poslije Zekanovićeva izlaganja došlo je do rasprave gdje je on zastupnici Pusić rekao da “bude kuš”.

Prema pisanju Večernjeg lista, Pusić je kazala da joj je Zekanović rekao da “bude kuš” nakon što je načuo njezine komentare u kojima je rekla da njegove tvrdnje nisu točne. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je tada zatražio od zastupnice Pusić da dođe do mikrofona i ispriča što se dogodilo. Ona je ponovila što joj je Zekanović rekao kada mu je ona kazala da je EU osigurala veliku financijsku pomoć državama članicama.

“Pozivam vas sve da se ponašate pristojno i korektno, radimo u posebnim okolnostima. Nisam čuo, ali ako je to zaista tako bilo, najoštrije osuđujem prema onome što je učinio kolega Zekanović”, poručio je Jandroković.

Dnevnik.ba