StoryEditor
mostovac kažnjen

Zekanović: Petrov je oštetio Hrvatsku za dvije milijarde kuna; Grmoja: Glupan napada Božu Petrova

Piše desk  /  21.09.2022., 12:10h

Tijekom slobodnih govora u Hrvatskom saboru posvađali su se Hrvoje Zekanović (HDS) i Nikola Grmoja (Most), koji je Zekanovića nazvao glupanom te od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića dobio dva dana zabrane sudjelovanja u raspravi.

Hrvoje Zekanović upitao je SDP-ovce postoji li politička odgovornost vezana za Inu i u slučaju kada je Slavko Linić "prodao Bijele noći za ništa, za smiješnih 74 milijuna dolara", a Bijele noći su poslije zaradile desetke milijardi dolara. Dodao je i da su 2015. Most i Božo Petrov inzistirali na arbitraži Ina-MOL, dok je Karamarko bio protiv. Konstatirao je da se u hrvatskoj javnosti ne govori o tome da je Božo Petrov svojom, kako kaže, "političkom odlukom koja nema veze s mozgom", oštetio hrvatsku državu za dvije milijarde kuna.

Na to je reagirao Nikola Grmoja rekavši: "Imali smo sada jednog glupana koji je napao Božu Petrova zbog inzistiranja na nastavku arbitraže" te da je "najgore kada glupani brane HDZ". Na to je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je Grmoji dao prvu opomenu jer je Zekanovića nazvao glupanom.

Grmoja je nastavio izlaganje pokazujući vijest u kojoj je prenesena izjava premijera Andreja Plenkovića od 18. kolovoza 2016. da su za nastavak arbitraže Ina-MOL. Podsjetio je kako je MOL u arbitraži tražio 1,1 milijardu kuna, a dobio 184 milijuna, dok je Karamarko nudio nagodbu na pola iznosa, tj. 550 milijuna kuna.

- Ne budite igrači MOL-a i mađaroni u Hrvatskom saboru. MOL nije dobio, imamo pravomoćnu presudu protiv Ive Sanadera, Hernadija i ostalih. (...) Vi ste veleizdajnici jer postavljate u Hrvatski sabor ljude koji su bili igrači MOL-a, Niko Dalić jedini je član Uprave koji nikada nije svjedočio u hrvatsku korist na arbitraži, rekao je Grmoja i zaradio treću i četvrtu opomenu.

Snimke pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:02