StoryEditor
pristupa hsp-u

Zekanović: Nadam se da ću ovim potezom začepiti usta onima koji insinuiraju da podržavam vladajuću većinu

Piše desk  /  25.04.2022., 14:36h
Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u procesu je pristupanja u Hrvatsku stranku prava i razgovara s predsjednikom te stranke Nikicom Augustinovićem, potvrdio je za Direktno.

Podsjetimo, nakon razlaza sa svojim Hrvatskim suverenistima Zekanović od prosinca prošle godine u Saboru djeluje kao nezavisni zastupnik.

"To je gotova stvar. Zastupnik Zekanović pridružit će se Hrvatskoj stranci prava, čime će HSP ponovno imati status parlamentarne stranke. No, to je samo početak veće priče. Hrvatska stranka prava zasjenit će i na političke margine baciti sve postojeće kvazi-desne stranke koje djeluju u Saboru i hrvatskom političkom prostoru", kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

"Nisam rekao da je gotova stvar, to je bio komentar neimenovanog izvora", naglasio je Zekanović na početku.

Zekanović je za Direktno objasnio kako je već razgovarao s predsjednikom Stranke prava Nikicom Augustinovićem, kao i drugim dužnosnicima te stranke o eventualnom pristupanju.

"Kada donesem odluku o pristupanju o Stranci prava, zajedno ćemo hrvatskoj javnosti obznaniti naš dogovor. O tom potom! Neću više projicirati. Kada završimo pregovore, obavijest ćemo javnost. Zasada su to nagađanja", tvrdi saborski zastupnik.

Potom je objasnio zašto se odlučio na ove pregovore, navodeći da je "HSP autentična desna stranka i najstarija u Hrvatskoj".

"Nisam nikada odstupio ni milimetra od domoljubnih, suverenističkih i kršćanskih načela u politici. Logično je da razgovaram s predstavnicima stranke koja je autentična u tom smislu", kazao je.

"Ovim potezom se nadam da ću začepiti usta onima koji su pokušali uvijek lažno insinuirati da sam onaj koji podržava vladajuću većinu jer sam u oporbi", poručuje Zekanović te dodaje:

"Pogotovo ekipa iz Mosta koju je premijer Andrej Plenković i potjerao iz vladajuće većine", kazao je.

Zekanović je zaključio da će "eventualni dogovor sigurno doprinijeti stranci prava i njemu osobno".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:54