Article_Top_970x250

Zečević razgovarao s konzulom Babićem: Odžačani žele natrag svoju zemlju

U konzulatu rh u mostaru

Zečević razgovarao s konzulom Babićem: Odžačani žele natrag svoju zemlju

velj 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Mladi posavski književnik Matias Zečević danas je u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru razgovarao s konzulom dr.sc. Markom Babićem. Glavna tema njihovog razgovora bio je problem gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljište u Odžaku.

„Poštovanog gospodina konzula upoznao sam sa svojim književnim djelovanjem koje je inspirirano životom ljudi u Posavini, a posebno o problemima vezanim za državno poljoprivredno zemljište“, rekao je Zečević za Dnevnik.ba.

Zečević kaže kako će u što kraćem vremenu tražiti i razgovor s predstavnicima Generalnog konzulata RH u Tuzli.

„Ovo je svakako svojevrsna izdaja nacionalnog interesa u režiji hrvatske politike u Odžaku“, rekao je.

Podsjećamo, poljoprivrednici u Odžaku su prošle godine u kolovozu prosvjedovali mjesec dana jer općinske vlasti nisu raspisale novi natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta.

Tvrtka „Poljoprivrednik“ koja pripada M-SAN grupaciji iz Hrvatske nastavila je obrađivati to zemljište iako im je desetogodišnji ugovor istekao. Poljoprivrednici su za taj prosvjed dobili ukupne novčane kazne od oko 40 tisuća KM, dok su neki od njih još uvijek na sudu.

Književnik Matias Zečević kako je s konzulom vodio, kako je rekao, ugodan i otvoren razgovor.

„Konzul mi je rekao kako razumije cjelokupan problem te da se nada kako će se pronaći rješenje za to.“

Na koncu sugovornik kaže kako mu je drago što je baš danas, kada se obilježava dan Općine Odžak imao čast razgovarati s konzulom RH u Mostaru.

„Vjerujem kako ćemo do naredne proslave dana Općine dobiti svoju zemlju natrag, koju već 10 godina nezakonito koristi jedna firma.“

R.I. / Dnevnik.ba