StoryEditor

Ždrijeb Wimbledona: Čilić na startu na 259. tenisača svijeta

Piše D  /  29.06.2018., 12:06h

Pred nama je najslavniji svjetski teniski turnir, a prije samog starta Wimbledona izvučeni su parovi. Marin Čilić treći je nositelj turnira i u prvom će kolu igrati protiv 259. tenisača svijeta, 22-godišnjeg Japanca Yoshihita Nishioke, prenosi 24.sata.

Iza Borne Ćorića najbolji je tjedan karijere i u Wimbledon je stigao s prvim naslovom na travi, osvojio je Halle pobijedivši u finalu Rogera Federera i na Wimbledonu je 17. nositelj. U prvom kolu protivnik će mu biti Rus Danil Medvedev (22) s kojim je igrao jednom i pobijedio ga. Bilo je to na Next Gen turniru u Milanu prošle godine. Ivo Karlović igrat će protiv još jednog Rusa Mihaila Južnija.

Od favorita Federer će igrati protiv Dušana Lajovića, a Rafa Nadal protiv Sele... Andy Murray mora na Benoita Pairea, a Stan Wawrinka će prvi meč odigrati s Grigorom Dimitrovom, dok će Novaka Đokovića testirati igrač s najteniskijim imenom Tennys Sandgren.

Kod dama, Petra Martić igrat će protiv Ruskinje Makarove, a Donna Vekić s Amerikankom Sloan Stephens. Jana Fett u prvom kolu će na Kasatkinu, također Ruskinju, a Ana Konjuh protiv još jedne Amerikanke Liu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:31