StoryEditor
nepostizanje dogovora

Zdravstveni radnici u Tuzlanskoj županiji stupili u generalni štrajk, evo koji je njihov zahtjev

Piše fena  /  29.09.2022., 11:41h

Nezavisni sindikat zdravstvenih radnika očekuje da će se u što skorije vrijeme nastaviti pregovori s Vladom TŽ

Blizu 5.000 zdravstvenih radnika s područja Tuzlanske županije od jutros je u generalnom štrajku. Epilog je to nepostizanja dogovora Sindikata zdravstvenih radnika i pregovaračkog tima Vlade TŽ. 

- Ovo nema veze s izborima jer smo zahtjev uputili u svibnju kada još nije bila donesena odluka o održavanju izbora u BiH. Tražimo da se satnica s 2.51 KM poveća na 2.81 KM, a Vlada TŽ nam nudi povećanje za 16 feninga. To je suština cijele priče. Pošto naši zahtjevi nisu ispunjeni, Štrajkački odbor je donio odluku o stupanju u generalni štrajk. U prvih sedam dana naši pacijenti to neće osjetiti, a što će biti poslije vidjet ćemo - kaže predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva Federacije BiH Zijad Latifović. 

Iz Vlade TŽ su priopćili da, s obzirom na to da najavljeni štrajk zdravstvenih radnika na području Tuzlanske županije nema svoje uporište u važećim propisima, ministrica zdravstva je zadužena da od direktora svih javnih zdravstvenih ustanova, zatraži da hitno i bez odlaganja podnesu zahtjev nadležnom sudu radi zabrane organiziranja i provođenja štrajka zakazanog za danas. 

Nezavisni sindikat zdravstvenih radnika očekuje da će se u što skorije vrijeme nastaviti pregovori s Vladom TŽ. 

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 16:49