StoryEditor
blokirani računi

Zdravstveni radnici u Konjicu najavili potpunu blokadu magistralne ceste ako im se ne isplate plaće

Piše Desk  /  30.11.2021., 14:16h
Zaposlenici Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic su održali prosvjednu šetnju u tom gradu i kratkotrajno blokirali magistralnu cestu tražeći plaće koje im nisu isplaćene od srpnja jer je Porezna uprava FBiH tim zdravstvenim ustanovama blokirala račune zbog neizmirenih dugovanja.

Oni su upozoravali na moguće sindikalne korake, te zbog ignoriranja nadležnih 26. studenog stupili u generalni štrajk i najavili radikalnije korake u borbi za zarađene plaće 320 radnika, piše Klix.ba.

Predsjednik Osnovne organizacije nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin ističe da je ovo posljednje upozorenje jer do danas nije odblokiran račun ovim zdravstvenim ustanovama i već 60 dana nisu primili plaću.

"Ako se ne dogodi to sutra ili prekosutra idemo u totalni blokadu magistralnog puta M-17 i institucija u Mostaru, a prije svega Porezne uprave ", poručio je Jazvin iz Konjica.

Predsjednik sindikata zdravstvenih radnika HNŽ Dalibor Vuković kaže da je blokiranje isplate plaća za 320 radnika u Općoj bolnici i Domu zdravlja Konjic koji se svakodnevno bore za živote građana u ratu s koronavirusom ratni zločin.

"Svi oni koji su odgovorni za ovaj ratni zločin, to je zločin protiv čovječnosti i protiv ovih ljudi koji se ovdje bore svakodnevno za živote naših građana, zaslužuje svaku osudu. U tom smislu još jednom pozivamo sve one koji su do ovog trenutka odgovorni, a nisu učinili ono što su trebali učini i nisu povukli odgovarajuće poteze da se odblokira račun Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic i da ovi radnici dobiju plaće. Još jednom ih upozoravamo da ćemo poduzeti sve daljnje mjere i uključujući totalnu blokadu magistralnog puta M-17", poručio je Vuković iz Konjica.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:43