StoryEditor
krizna situacija

Zdravstveni radnici u Konjicu kreću s potpisivanjem otkaza ako im ne uplate zaostale plaće

Piše Fena  /  20.12.2021., 14:24h
Ako se tijekom sutrašnjeg dana se ne odblokiraju računi Doma zdravlja Konjic i Opće bolnice Konjic i ne uplate zaostale plaće, doktori će krenuti s potpisivanjem otkaza i posao tražiti u drugim županijama, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic Azra Mušinović.

U Konjicu je danas održana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije s federalne i županijske razine pružili kolegama u Konjicu punu podršku.

Pozvali su mjerodavne da se maksimalno posvete rješavanju ovog problema. Hitno su zatražili deblokadu računa, u protivnom najavili su da će pristupiti potpisivanju otkaza.

- Ne vidimo drugog načina da prozovemo odgovorne za zdravstvenu zaštitu općine Konjić. Prije svega tu mislimo na osnivače, a zatim federalnu i županijsku vladu, kao i menadžment Doma zdravlja i Opće bolnice - kazala je Mušinović.

Dodala je kako se najiskrenije nada da neće doći do potpisivanja otkaza.

Zdravstveni radnici u Konjicu su poručili kako od svojih zahtjeva neće odustati, jer samo traže pošteno zarađene plaće.

Računi Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od kolovoza. U generalni štrajk stupili su 26. studenoga.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:46