StoryEditor
vapaj

Zdravstveni radnici u Konjicu dovedeni do ruba gladi, plaće nisu dobili od srpnja

Piše desk  /  14.12.2021., 23:18h
Zdravstveni radnici iz Konjica sutra definitivno prestaju s radom jer zbog blokiranih računa Općoj bolnici i Domu zdravlja Konjic, plaće nisu dobili od srpnja čime su dovedeni do gladi, a kako poručuju vlast njihov vapaj ne čuje, pa im je jedino to preostalo.

Kako su najavili ogorčeni zdravstveni radnici sutra će ujutro u 8:30 sati doći ispred Opće bolnice u Konjicu, kako bi se oprostili sa svojim radnim mjestom i odložiti bijele mantile, a o potezu na koji su primorani kako kažu detaljno će javnost izvijestiti u 9 sati za kada su najavili izjave za medije, prenosi Klix.

Podsjetimo da su zdravstveni radnici u Konjicu već izlazili na ulice, te blokirali magistralu u Konjicu i borili se svim sindikalnim aktivnostima za svoje zarađene plate, ali kako kažu više nema smisla za takvu borbu.

Poručuju da predstavnici vlasti koji su ih dugo vremena ignorirali, nisu poduzeli potrebne korake da bi Porezna uprava FBiH deblokirala račune zdravstvenih ustanova kako bi se za 320 radnika isplatile zarađene plaće i nemaju drugog izbora, jer su im obitelji dovedene do gladi.

S odlaskom 320 zdravstvenih radnika u Konjicu pada i kompletan zdravstveni sistem, što bi moglo uzrokovati nesagledive posljedice, jer će automatski biti ugroženi životi svih građana te općine koji budu trebali Hitnu medicinsku pomoć, jer im je neće imati tko ukazati.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:16