StoryEditor

Zdravko Mamić nema za struju, ovršen zbog dugova?

Piše D  /  27.09.2019., 01:09h

Na temelju vjerodostojne isprave ovrhovoditelj zastupan po punomoćnici Doris Bačić je u rješenju utvrdio da je Mamić dužan iznos od 5.893,68 kuna, prema izvatku otvorenih stavki od 22,5 te da unatoč višekratnim traženjima ovrhovoditelja nije podmirio svoje dugovanje, objavljeno je jučer popodne na oglasnoj ploči suda.

Zdravko Mamić je nestao sa svoje zagrebačke adrese i pobjegao u Bosnu i Hercegovinu u lipnju 2018. godine, dan prije izricanja osuđujuće presude za izvlačenje novca iz Dinama. U BiH Mamića štiti njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo i pravomoćna odluka suda BiH.

Naime, taj sud je, analizirajući primjenu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći i Ugovora o izručenju potpisanog između Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji predviđa mogućnost izručenja i vlastitih državljana pod precizno utvrđenim uvjetima, utvrdio da u Mamićevom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za izručenje bivšeg čelnika Dinama s obzirom na to da kazneno djelo za koje je optužen u Hrvatskoj nije propisano kao kazneno djelo u BiH.
 
Osuđeni kriminalac, koji se nekoć hvalio svojim imovinskim stanjem i lijepio novac sviračima na čelo, sada očito nema ni za struju.

Na temelju pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi ovrhovoditelj može izravno od ovršenikovog dužnika zatražiti isplatu tražbine ili zatražiti od stvarno nadležnog suda da ovrhu odredi na predmetu ovrhe na kojem se temeljem rješenja ne može tražiti izvansudska ovrha, prenosi Index.

Prema rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, koje je 31. svibnja 2019. potpisom i pečatom potvrdio ured javnog bilježnika Ilinka Lisonek, nalaže se Mamiću da u roku od 8 dana od dana dostave rješenja ovrhovoditelju namiri tražbinu iz prijedloga za ovrhu zajedno s nastalim troškovima koji iznose 237,50 kuna.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:04